Γρίπη: Τι είναι και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο by Dr. E. Apostolidis

Η γρίπη (influenza) προκαλείται από έναν ιό. Πολλά είδη ιών μπορούν να προκαλέσουν τη γρίπη. Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τη γρίπη, υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπράυνση των συμπτωμάτων της γρίπης. Μπορούν επίσης να συμβάλουν στη συντόμευση της διάρκειας της γρίπης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι αιτίες για τα κρυολογήματα και τη γρίπη είναι ιοί, έτσι τα αντιβιοτικά που κακώς χρησιμοποιούνται από πολλούς, δεν είναι σε θέση να θεραπεύσουν ή να αποτρέψουν τη γρίπη.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από όργανα, κύτταρα, ιστούς και πρωτεΐνες. Όλα μαζί τα παραπάνω, πραγματοποιούν σωματικές διεργασίες που καταπολεμούν τους παθογόνους παράγοντες, οι οποίοι είναι οι ιοί, τα βακτήρια και τα ξένα σώματα που προκαλούν λοίμωξεις ή ασθένεια. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα έρχεται σε επαφή με ένα παθογόνο, ενεργοποιεί την αντίδραση του. Το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει αντισώματα, τα οποία προσκολλώνται στα αντιγόνα των παθογόνων και τα σκοτώνουν.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει τοποθετήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα υπό ολοένα και μεγαλύτερη πίεση. Επομένως, είναι άκρως επίκαιρο να το προστατεύσουμε και να το ενισχύσουμε προκειμένου να το διατηρήσουμε σε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι πρώτη προτεραιότητα στη φροντίδα της υγείας μας πρέπει να είναι η οικοδόμηση και διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος με την ταυτόχρονη υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των κυττάρων.

Συνεπώς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Για παράδειγμα, διάφορα εσπεριδοείδη φρούτα, ο κουρκουμάς και άλλα τρόφιμα μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος σας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η NUTRAMINS σχεδίασε το Selfdence™, ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει κλινικά μελετημένα συστατικά, προσαρμοσμένα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτά είναι εκχύλισμα MaitakeGold 404®, εκχύλισμα εσπεριδοειδών (τυποποιημένο σε εσπεριδίνη), εκχύλισμα κουρκούμης (τυποποιημένο σε κουρκουμινοειδή). Επιπλέον, το Selfdence™ περιέχει βιταμίνη C και δύο υπερφρούτα (ρόδι, φραγκοστάφυλο) που ενισχύουν ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Αξίζει να δούμε με λεπτομέρεια τα παραπάνω συστατικά:

1) Φρούτα εσπεριδοειδών: Περιέχουν βιταμίνη C και ένα μοναδικό φλαβονοειδές, την εσπεριδίνη, που έχει συνδεθεί με οφέλη στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος (1,2)
2) Κουρκουμά: Αυτό το μπαχαρικό περιέχει κουρκουμινοειδή που έχουν ισχυρές αντι-ιικές ιδιότητες που έχουν άμεση επίδραση στις λοιμώξεις της γρίπης ή την πρόληψή τους. (3).
3) Maitake Gold 404®: Με βάση τα χρόνια εκτεταμένης κλινικής έρευνας, το MaitakeGold 404® είναι το πατενταρισμένο αυθεντικό εκχύλισμα μανιταριού maitake που αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε αποκλειστικά από τον ειδικό στο maitake Dr. Hiroaki Nanba του Kobe Pharmaceutical University στην Ιαπωνία. Στο πλαίσιο μιας πολυετούς ερευνητικής συνεργασίας, οι ερευνητές του Memorial Sloan-Kettering Research Hospital διεξήγαγαν μια κλινική δοκιμή φάσης Ι / ΙΙ, η οποία απέδειξε ότι το MaitakeGold 404® συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. (4)

Βιβλιογραφία
1. Milenkovic et al. 2011. Hesperidin Displays Relevant Role in the Nutrigenomic Effect of Orange Juice on Blood Leukocytes in Human Volunteers: A Randomized Controlled Cross-Over StudyPLoS One. 6(11):e26669., doi: 10.1371/journal.pone.0026669
2. Somerville et al. Effect of Flavonoids on Upper Respiratory Tract Infections and Immune Function: A Systematic Review and Meta-Analysis. Adv Nutr. 2016;7(3):488-497.
3. Fedson DS. Meeting the Challenge of Influenza Pandemic Preparedness in Developing Countries. Emerg Infect Dis. 2009;15(3):365-371. https://dx.doi.org/10.3201/eid1503.080857
4. Deng, G, et al. 2009. A phase I/II trial of a polysaccharide extract from Grifola frondosa (Maitake mushroom) in breast cancer patients: Immunological effects. J. Cancer Res. Clin. Oncol. 135:1215-1221.

No Comments

Post A Comment

Σημεία Πώλησης NUTRAMINS