feelgood™

Τι είναι το Feelgood της Nutramins;

Πρόκειται για ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά ελεγμένο μείγμα φυτών και βιταμινών που περιέχει φυσικά Επώνυμα Συστατικά που έχουν παρασκευαστεί και διατίθενται αποκλειστικά από τη Nutramins. Το Feelgood είναι ειδικά σχεδιασμένο για να συμβάλλει ευεργετικά στη μείωση του άγχους,  τη διατήρηση της πνευματικής υγείας και της γνωσιακής  λειτουργικής.

Ποια είναι η ξεχωριστή, μοναδική λειτουργία του Feelgood;

Το Feelgood περιέχει το Επώνυμο Συστατικό Sensoril®-πατενταρισμένο εκχύλισμα Ashwagandha- που κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία δρώντας αντισταθμιστικά στις επιβλαβείς συνέπειες του άγχους και της γήρανσης στον εγκέφαλο.  Βελτιώνοντας την υγεία και συνδεσιμότητα των νευρώνων καθώς και αυξάνοντας τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή (ακετυλοχολίνη), το Sensoril® προάγει την ικανότητα συγκέντρωσης και τη διατήρηση της μνήμης. Επιπροσθέτως, «προμηθεύει» τον οργανισμό με Γ- Αμινοβουτυρικό οξύ (GABA) που θεωρείται ο κύριος ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής του κεντρικού νευρικού συστήματος  των θηλαστικών αλλά και με τις βιταμίνες του Συμπλέγματος  Β  (Β1,Β3,Β5,Β7,Β9,Β12) που προάγουν τη φυσιολογική πνευματική επίδοση και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Τι είναι η Κλίμακα Άγχους Hamilton;

Πρόκειται για μια μέθοδο μέτρησης της έντασης του άγχους η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από την ιατρική κοινότητα εξαιτίας της αποδεδειγμένης εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της. Κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι το  Sensoril®, το Επώνυμο Συστατικό που περιέχεται στο Feelgood, βελτιώνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην Κλίμακα Άγχους Hamilton, αν  ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αυτό σημαίνει ότι το Sensoril® δύναται να μειώσει τα επίπεδα ανησυχίας σε άτομα που υποφέρουν από άγχος.

Τι είναι η Κορτιζόλη;

Η Κορτιζόλη είναι η κύρια ορμόνη του άγχους. Είναι αυτή που αυξάνει το σάκχαρο (γλυκόζη) στο αίμα καθώς και τη χρήση της γλυκόζης από τον εγκέφαλο και τη διαθεσιμότητα των ουσιών που αποκαθιστούν τις βλάβες στους ιστούς.

 

Η Κορτιζόλη είναι επίσης υπεύθυνη για την προσωρινή καταστολή των συστημάτων του οργανισμού που η λειτουργία τους  θα ήταν επουσιώδης ή επιβλαβής όταν βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρό κίνδυνο, όπως το ανοσοποιητικό, το πεπτικό και αναπαραγωγικό σύστημα καθώς και τις διαδικασίες ανάπτυξης.  Αυτό το περίπλοκο, φυσικό σύστημα συναγερμού επικοινωνεί επίσης με τις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη διάθεση, το φόβο και την κινητοποίηση. Το σύστημα απόκρισης του ανθρώπινου σώματος στο άγχος είναι συνήθως αυτοελεγχόμενο, αυτό σημαίνει ότι μόλις ο σοβαρός κίνδυνος περάσει οι ορμόνες που εκκρίνονται επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Καθώς τα επίπεδα Αδρεναλίνης και Κορτιζόλης πέφτουν, η πίεση και οι σφυγμοί της καρδιάς επανέρχονται στα κανονικά επίπεδα και τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος μας ξεκινούν και πάλι τη φυσιολογική λειτουργία τους. Όταν όμως οι παράγοντες άγχους είναι συνέχεια παρόντες και νιώθουμε ότι είμαστε διαρκώς μπροστά σε κάποιο σοβαρό κίνδυνο, αυτή η αντίδραση του οργανισμού μας –«αντίδραση μάχης ή φυγής» όπως την χαρακτηρίζουν οι ψυχολόγοι- παραμένει ενεργοποιημένη. Η μακροπρόθεσμη ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης στο άγχος και η υπερβολική έκθεση του οργανισμού στην Κορτιζόλη και τις άλλες ορμόνες του άγχους, μπορεί να απορρυθμίσει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος.

Πως ακριβώς επιδρά το Phytoril στην Κορτιζόλη;

Κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι το  Sensoril®– πατενταρισμένο εκχύλισμα Ashwagandha- το βασικό συστατικό του Feelgood,  μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης σε διάστημα 60 ημερών, αν ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το Sensoril® μειώνει το άγχος και την ανησυχία.

Τι είναι η δεϋδροεπιανδροστερόνη;

Η δεϋδροεπιανδροστερόνη (ή DHEA) είναι μια σημαντική ορμόνη που προάγει τη γνωστική λειτουργία προστατεύοντας τον εγκέφαλο από τις επιβλαβείς συνέπειες της Κορτιζόλης. Η DHEA διεγείρει τη νευρογένεση και αυξάνει την πυκνότητα των συναπτικών συνδέσεων μεταξύ των νευρώνων.  Η DHEA μειώνει τον αριθμό των υποδοχέων Κορτιζόλης στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, προστατεύοντας αυτή την περιοχή από την εκφυλιστική δράση της Κορτιζόλης. Η συγκέντρωση της DHEA στον οργανισμό μειώνεται όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε συνθήκες χρόνιου άγχους καθώς και εξαιτίας της γήρανσης, γεγονός που συμβάλλει στη φθορά των γνωσιακών λειτουργιών.

Πως ακριβώς επιδρά το Phytoril στην DHEA;

Κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι το Sensoril®, το βασικό συστατικό του Feelgood, αυξάνει την ποσότητα της DHEA σε διάστημα 60 ημερών, αν ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας μέσω της προστασίας του εγκεφάλου από τις επιβλαβείς επιπτώσεις της Κορτιζόλης.

Μπορούν τα συστατικά του Feelgood να ληφθούν μέσω της διατροφής;

Το Phytoril είναι ένα σταθερής ποιότητας εκχύλισμα που προέρχεται από την καλλιέργεια των ριζών και των φύλλων της Ashwagandha (Βιθανίας, Withania somnifera), του διάσημου φυτού της Αγιουβέρδα. Δεδομένου ότι η Βιθανία δεν είναι ένα βότανο που περιλαμβάνεται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, είναι πολύ δύσκολο να απολαύσουμε τα οφέλη υγείας που προσφέρει μέσα από την καθημερινή διατροφή. Το Γ-Αμινοβουτυρικό Οξύ, είναι ένα μεταβολικό παραπροϊόν φυτών και μικροοργανισμών το οποίο δεν απαντάται στις φρέσκες τροφές αλλά μόνο σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Υπάρχουν βέβαια κάποια τρόφιμα που δύνανται να διεγείρουν την παραγωγή του στον οργανισμό μας. Το Κιμτσί, το παραδοσιακό Κορεάτικο τουρσί λάχανου, με τη χαρακτηριστική πικάντικη και γλυκόξινη γεύση έχει υποστεί ζύμωση με γαλακτοβάκιλλο και περιέχει Γ-Αμινοβουτυρικό Οξύ γεγονός που το καθιστά ικανό να προάγει την καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος. Άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση με γαλακτοβάκιλλο και περιέχουν Γ-Αμινοβουτυρικό Οξύ είναι το Κεφίρ, η σούπα Miso, το Ξινό Λάχανο, το Tempeh (σπόροι σόγιας) και το Γιαούρτι. Παρόλα αυτά η περιεκτικότητα αυτών των τροφίμων σε Γ-Αμινοβουτυρικό Οξύ δεν επαρκεί για τις ανάγκες του οργανισμού μας σε αντίθεση με την προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες μας περιεκτικότητα του Feelgood  σε Γ-Αμινοβουτυρικό Οξύ.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β (B1, B2, and B6) απαντώνται σε μεγάλο βαθμό σε τρόφιμα.  Βιταμίνη Β 1 μπορούμε να προσλάβουμε από: το κρέας μοσχαριού και χοίρου – ειδικά από τα εντόσθια – τα σιτηρά, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τις πατάτες κ.α. Βιταμίνη 2 προσλαμβάνουμε από το συκώτι, τα τυριά, τα αμύγδαλα, τα μανιτάρια, τα αυγά, τα ψάρια, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά είδη και το σπανάκι. Η βιταμίνη 6 απαντάται στο κρέας, το ψάρι, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, τα όσπρια και το φύτρο σιταριού ανάμεσα σε άλλα.

Η καθημερινή λήψη του Feelgood μπορεί να βλάψει την υγεία μου;

Το Feelgood είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Για πόσο διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Feelgood;

Το Feelgood είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς καμία τοξική ουσία, άρα μπορείτε να το λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση του.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον παθολόγο μου για να αρχίσω τη λήψη του Feelgood;

Γενικά, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό καλό θα είναι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θέση της εταιρείας μας είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με θέματα υγείας.

Ποιοι ωφελούνται περισσότερο με τη χρήση του Feelgood;

 • Άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών που θέλουν να διατηρήσουν την ψυχική υγεία, να έχουν υπό έλεγχο το άγχος και επιθυμούν καλή ποιότητα ύπνου και νοητική λειτουργική.
 • Άνδρες και γυναίκες που διανύουν μια στρεσσογόνο περίοδο ή έχουν ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα και αισθάνονται στενοχώρια ή πίεση.
 • Άνδρες και γυναίκες που θέλουν να μειώσουν το άγχος, να βελτιώσουν τη διάθεση τους και την πνευματική λειτουργία τους.

Μπορώ να λαμβάνω το Feelgood αν βρίσκομαι υπό φαρμακευτική αγωγή;

Όντας ένα συμπλήρωμα διατροφής το Feelgood συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συγχορήγησης με άλλα φάρμακα. Παρόλα αυτά, το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό. Ως εταιρεία συνιστούμε στα άτομα που ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του προϊόντος. Εάν πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια ή στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια , συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσες κάψουλες την ημέρα μπορώ να παίρνω;

Η ημερήσια δόση είναι 2 κάψουλες.

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να παίρνω το Feelgood;

Ο συνιστώμενος τρόπος λήψης είναι μία κάψουλα με το φαγητό ( πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό) σε σύνολο 2 καψουλών την ημέρα. Αν σας εξυπηρετεί καλύτερα, μπορείτε επίσης να πάρετε τις 2 κάψουλες με όποιο γεύμα επιθυμείτε αν και θα συνιστούσαμε να το κάνετε με το πρωινό σας.

cardiopower™

Τι είναι το Cardiopower της Nutramins;

Πρόκειται για ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά ελεγμένο μείγμα φυτών και βιταμινών που περιέχει φυσικά Επώνυμα Συστατικά που έχουν παρασκευαστεί και διατίθενται αποκλειστικά από τη Nutramins. Το Cardiopower είναι ειδικά σχεδιασμένο για να συμβάλλει ευεργετικά στην καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Πως ακριβώς λειτουργεί το Cardiopower;

Το Cardiopower περιέχει το Επώνυμο Συστατικό Sensoril®πατενταρισμένο εκχύλισμα Ashwagandha- που μέσω κλινικών μελετών έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL και VLDL) και της αρτηριακής πίεσης.  Το Cardiopower βοηθάει επίσης στην καλή λειτουργία των αιμοπεταλίων μέσω της Αλλισίνης και των ολιγοσουλφιδίων, συστατικά που προέρχονται από το εκχύλισμα σκόρδου που περιέχει.  Επίσης περιέχει: βιταμίνη Β1 που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος και στη γενικότερη καλή λειτουργία του οργανισμού καθώς και βιταμίνη C που συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου που εξασφαλίζει την καλή λειτουργία των αγγείων.

Μπορούν τα συστατικά του Cardiopower να ληφθούν μέσω της διατροφής;

Το Sensoril® είναι ένα σταθερής ποιότητας εκχύλισμα που προέρχεται από την καλλιέργεια των ριζών και των φύλλων της Ashwagandha (Βιθανίας, Withania somnifera), του διάσημου φυτού της Αγιουβέρδα. Δεδομένου ότι η Βιθανία δεν είναι ένα βότανο που περιλαμβάνεται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, είναι πολύ δύσκολο να απολαύσουμε τα οφέλη υγείας που προσφέρει μέσα από την καθημερινή διατροφή.

Βιταμίνη Β 1 μπορούμε να προσλάβουμε από: το κρέας μοσχαριού και χοίρου – ειδικά από τα εντόσθια – τα σιτηρά, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τις πατάτες κ.α. Βιταμίνη C μπορούμε να προσλάβουμε από: τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα φρούτα και ειδικά τα εσπεριδοειδή αλλά επειδή οξειδώνεται εύκολα δεν μπορεί να προσληφθεί πλήρως από αυτές τις τροφές.

 

Η καθημερινή λήψη του Cardiopower μπορεί να βλάψει την υγεία μου;

Το Cardiopower είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Για πόσο διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Cardiopower;

Το Cardiopower είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς καμία τοξική ουσία, άρα μπορείτε να το λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση του.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον παθολόγο μου για να αρχίσω τη λήψη του Cardiopower;

Γενικά, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό καλό θα είναι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θέση της εταιρείας μας είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με θέματα υγείας.

Ποιοι ωφελούνται περισσότερο με τη χρήση του Cardiopower;

 • Άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών που θέλουν να διατηρήσουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και να προλάβουν υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη και σχετιζόμενα συμπτώματα.
 • Άνδρες και γυναίκες που πιστεύουν ή που έχουν αυξημένο ρίσκο να νοσήσουν από ασθένειες του καρδιαγγειακού, π.χ. είναι υπέρβαροι, δε γυμνάζονται, έχουν περιστασιακά υψηλή πίεση και χοληστερίνη και έχουν επισκεφθεί ή σκέφτονται να επισκεφθούν το γιατρό τους προληπτικά.
 • Άνδρες και γυναίκες που έχουν υψηλή πίεση και χοληστερίνη και επισκέπτονται το γιατρό τους συστηματικά, ώστε να λάβουν προληπτική αγωγή ή συμπληρώματα διατροφής που συμβάλλουν στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.
 • Το Cardiopower απευθύνεται σε ανθρώπους που παρατηρούν μία επιβάρυνση των δεικτών που αφορούν στο καρδιαγγειακό τους σύστημα.

Μπορώ να λαμβάνω το Cardiopower αν βρίσκομαι υπό φαρμακευτική αγωγή;

Όντας ένα συμπλήρωμα διατροφής το Cardiopower συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συγχορήγησης με άλλα φάρμακα. Παρόλα αυτά, το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό. Ως εταιρεία συνιστούμε στα άτομα που ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του προϊόντος. Εάν πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια ή στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσες κάψουλες την ημέρα μπορώ να παίρνω;

Η ημερήσια δόση είναι 2 κάψουλες.

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να παίρνω το Cardiopower;

Ο συνιστώμενος τρόπος λήψης είναι μία κάψουλα με το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό) σε σύνολο 2 καψουλών την ημέρα. Αν σας εξυπηρετεί καλύτερα, μπορείτε επίσης να πάρετε τις 2 κάψουλες με όποιο γεύμα επιθυμείτε αν και θα συνιστούσαμε να το κάνετε με το πρωινό σας.

glucofix™

Τι είναι το Glucofix της Nutramins;

Πρόκειται για ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά ελεγμένο μείγμα φυτών και βιταμινών που περιέχει φυσικά Επώνυμα Συστατικά που έχουν παρασκευαστεί και διατίθενται αποκλειστικά από τη Nutramins. Το Glucofix είναι ειδικά σχεδιασμένο για να διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα τη γλυκόζη στο αίμα αλλά και να φροντίζει για το σωστό μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Πως ακριβώς λειτουργεί το Glucofix;

Το Glucofix περιέχει το Επώνυμο Συστατικό Kitomaxενζυματικά υδρολυμένη χιτοζάνηπου σύμφωνα με πολλές κλινικές μελέτες έχει ευεργετική δράση στη μείωση των μεταγευματικών επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Η ευεργετική αυτή δράση οφείλεται στην τροποποίηση της πέψης των υδατανθράκων  που  έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Το Glucofix περιέχει εκχύλισμα κανέλας που βοηθάει  στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης χάρη στις προανθοκυανιδίνες που παρέχει στον οργανισμό.

Τέλος περιέχει χρώμιο, μια χημική δραστική ουσία που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης και ψευδάργυρο που συμβάλλει στον καλό μεταβολισμό των υδατανθράκων.

Μπορούν τα συστατικά του Glucofix να ληφθούν μέσω της διατροφής;

Το Επώνυμο Συστατικό Kitomax είναι ένα πρωτοπόρο, φυσικής προέλευσης, συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει χαμηλού μοριακού βάρους βιοενεργούς ολιγοσακχαρίτες χιτοζάνης που προέρχονται από τα κελύφη καβουριών. Η βασική πηγή της χιτοζάνης είναι τα μανιτάρια αλλά οι πηγές ενζυματικώς υδρολυμένων ολιγοσακχαριτών χιτοζάνης, αυτό δηλαδή που είναι το Kitomax,  σπανίζουν στη φύση. Το χρώμιο απαντάται σε πάρα πολλές τροφές, αλλά η περιεκτικότητα τους στο ιχνοστοιχείο είναι εξαιρετικά χαμηλή (λιγότερο από 2 μικρογραμμάρια ανά μερίδα). Το κρέας, τα προϊόντα ολικής άλεσης καθώς και κάποια φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά είναι σχετικά καλές πηγές χρωμίου. Ο ψευδάργυρος περιέχεται σε μια μεγάλη ποικιλία τροφών με τα στρείδια να κατέχουν την πρώτη θέση σε περιεκτικότητα ψευδάργυρου ανά μερίδα, όμως η κύρια πηγή αυτού του μετάλλου στη διατροφή του Δυτικού πολιτισμού είναι το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά. Άλλες τροφές που θεωρούνται καλές πηγές ψευδάργυρου είναι: τα φασόλια, τα καρύδια, τα καβούρια και ο αστακός από τα θαλασσινά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα ενισχυμένα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα άλατα του φυτικού οξέος που είναι παρόντα στα ψωμιά ολικής άλεσης, τα δημητριακά, τα όσπρια και άλλα τρόφιμα, δεσμεύουν τον ψευδάργυρο και αναστέλλουν την απορρόφηση του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η βιοδιαθεσιμότητα του ψευδάργυρου από τα σιτηρά και τις φυτικές τροφές να είναι χαμηλότερη από αυτή των ζωικών τροφών. Παρόλα αυτά αρκετές τροφές που προέρχονται από τα σιτηρά και τα φυτικά τρόφιμα θεωρούνται καλές πηγές ψευδάργυρου.

Από πού προέρχονται οι ολιγοσακχαρίτες χιτοζάνης του Kitomax;

Οι ολιγοσακχαρίτες χιτοζάνης του Kitomax είναι αποτέλεσμα ενζυματικής υδρόλυσης υψηλής ποιότητας χιτοζάνης από το κέλυφος καβουριών. Η χιτοζάνη συσχετίζεται συχνά με παρενέργειες της πέψης. Όταν όμως η χιτοζάνη μετατρέπεται σε ολιγοσακχαρίτη χιτοζάνης (Kitomax) αυτές οι παρενέργειες εκλείπουν.  Επιπλέον, αυτή η ενζυματική υδρόλυση δημιουργεί ολιγοσακχαρίτες χιτοζάνης που είναι ειδικά σχεδιασμένοι να μειώνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων ελέγχοντας έτσι τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Περιέχει αλλεργιογόνα;

Το Glucofix περιέχει παράγωγα οστρακοειδών και δεν πρέπει να προσλαμβάνεται από όλους όσοι έχουν αλλεργία στα οστρακοειδή.

Είναι το Glucofix κατάλληλο για διαβητικούς;

Ναι.

Η καθημερινή λήψη του Glucofix μπορεί να βλάψει την υγεία μου;

Το Glucofix είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Για πόσο διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Glucofix;

Το Glucofix είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς καμία τοξική ουσία, άρα μπορείτε να το λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση του.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον παθολόγο μου για να αρχίσω τη λήψη του Glucofix;

Γενικά, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό, καλό θα είναι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θέση της εταιρείας μας είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με θέματα υγείας.

Ποιοι ωφελούνται περισσότερο με τη χρήση του Glucofix;

 • Άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών που θέλουν να διατηρήσουν τη εύρυθμη λειτουργία του μεταβολισμού και να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό τους.
 • Άνδρες και γυναίκες που έχουν αυξημένο ρίσκο για την εμφάνιση αυξημένων επιπέδων γλυκόζης, είτε λόγω κληρονομικότητας είτε λόγω διατροφικών συνηθειών.
 • Άνδρες και γυναίκες που είναι προδιαβητικοί. Δηλαδή άτομα που περιστασιακά εμφάνισαν υψηλά επίπεδα γλυκόζης και αναζητούν φυσικούς τρόπους να ελέγχουν και να διατηρούν την υγεία τους, παράλληλα με πιθανή φαρμακευτική αγωγή από το γιατρό τους.

Μπορώ να λαμβάνω το Glucofix αν βρίσκομαι υπό φαρμακευτική αγωγή;

Όντας ένα συμπλήρωμα διατροφής το Glucofix συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συγχορήγησης με άλλα φάρμακα. Παρόλα αυτά, το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό. Ως εταιρεία συνιστούμε στα άτομα που ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του προϊόντος. Εάν πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια ή στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσες κάψουλες την ημέρα μπορώ να παίρνω;

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 1 κάψουλα με κάθε γεύμα.

vitaprime™/F

Τι είναι το Vitaprime/F της Nutramins;

Πρόκειται για ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά ελεγμένο μείγμα φυτών και βιταμινών που περιέχει φυσικά Επώνυμα Συστατικά που έχουν παρασκευαστεί και διατίθενται αποκλειστικά από τη Nutramins. Το Vitaprime/F  είναι ειδικά σχεδιασμένο να ανανεώνει και να αναζωογονεί περιορίζοντας τα ορατά σημάδια της γήρανσης και την ίδια στιγμή να βελτιώνει τη διάθεση και να προάγει την συναισθηματική ευεξία.

Πως ακριβώς λειτουργεί το Vitaprime/F;

Το Vitaprime/F περιέχει Sensoril® (Phytoril™)πατενταρισμένο εκχύλισμα Ashwagandha – και Carposπατενταρισμένο εκχύλισμα  Indian Gooseberry – , δύο πολλαπλώς πατενταρισμένα Επώνυμα Συστατικά που είναι κλινικά δοκιμασμένα για την αναζωογονητική δράση που προσφέρουν στις γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίσουν τα φυσικά σημάδια της γήρανσης. Τα δύο επώνυμα συστατικά, Sensoril® (Phytoril™)και Carpos είναι διάσημα για τις ιδιότητες τους να χαρίζουν ομορφιά και να συμβάλλουν στην αντιγήρανση.

Το Vitaprime/F διαθέτει πολλαπλούς μηχανισμούς δράσης που μειώνουν την Κορτιζόλη, αναζωογονούν την επιδερμίδα και προσφέρουν υψηλού επιπέδου αντιοξειδωτική προστασία. Περιέχει επίσης, βιταμίνη C που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, στη μείωση της κόπωσης και του άγχους καθώς και το σύμπλεγμα βιταμινών Β (B1, B2, B3, B6, B7,B9) που επίσης προάγουν τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, τη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος ενώ παράλληλα φροντίζει η ενέργεια που απαιτεί ο μεταβολισμός να παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μπορούν τα συστατικά του Vitaprime/F να ληφθούν μέσω της διατροφής;

Το Sensoril® (Phytoril™) είναι ένα σταθερής ποιότητας εκχύλισμα που προέρχεται από την καλλιέργεια των ριζών και των φύλλων της Ashwagandha (Βιθανίας, Withania somnifera), διάσημα για τις ιδιότητες τους να χαρίζουν ομορφιά και να συμβάλλουν στην αντιγήρανση, του φυτού της Αγιουβέρδα. Το Carpos είναι ένα σταθερής ποιότητας φυσικό εκχύλισμα του απόλυτου αντιοξειδωτικού «υπερ-φρούτου» ή το «φρούτο ομορφιάς» όπως έχει χαρακτηριστεί το Ινδικό Φραγκοστάφυλο (Phyllanthus emblica).  Δεδομένου ότι η Βιθανία και το Ινδικό Φραγκοστάφυλλο δεν περιλαμβάνονται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, είναι πολύ δύσκολο να απολαύσουμε τα οφέλη υγείας που προσφέρουν μέσα από την καθημερινή διατροφή. Οι βιταμίνες της ομάδας Β (B1, B2, B6) μπορούν εύκολα να προσληφθούν μια που βρίσκονται σε πάρα πολλά τρόφιμα.

Βιταμίνη Β 1 μπορούμε να προσλάβουμε από: το κρέας μοσχαριού και χοίρου – ειδικά από τα εντόσθια – τα σιτηρά, τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια, τις πατάτες κ.α. Βιταμίνη 2 μπορούμε να προσλάβουμε από το συκώτι, τα τυριά, τα αμύγδαλα, τα μανιτάρια, τα αυγά, τα ψάρια, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά και το σπανάκι.

Βιταμίνη B6 μπορούμε να πάρουμε από: το κρέας, τα ψάρια, τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα καρύδια και τους σπόρους, τα όσπρια και το φύτρο σιταριού.

Βιταμίνη C μπορούμε να προσλάβουμε από: τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα φρούτα και ειδικά τα εσπεριδοειδή αλλά επειδή οξειδώνεται εύκολα δεν μπορεί να προσληφθεί πλήρως από αυτές τις τροφές.

Η καθημερινή λήψη του Vitaprime/F μπορεί να βλάψει την υγεία μου;

Το Vitaprime/F είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Για πόσο διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Vitaprime/F;

Το Vitaprime/F είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς καμία τοξική ουσία, άρα μπορείτε να το λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση του.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον παθολόγο μου για να αρχίσω τη λήψη του Vitaprime/F;

Γενικά, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό καλό θα είναι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θέση της εταιρείας μας είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με θέματα υγείας.

Ποιοι ωφελούνται περισσότερο με τη λήψη του Vitaprime/F?

 • Γυναίκες άνω των 40 ετών.
 • Πολυάσχολες, με ευθύνες στο σπίτι και στη δουλειά που όμως θέλουν να προσέχουν το εαυτό τους.
 • Γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν την επιδερμίδα τους υγιή και να μεγαλώσουν όμορφα.
 • Γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν καλή ψυχολογική διάθεση, να έχουν ενέργεια και να ελέγχουν το άγχος στο δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα τους.
 • Γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν την ικανότητα συγκέντρωσης και απόδοσης στην εργασία, καθώς μεγαλώνουν.

Μπορώ να λαμβάνω το Vitaprime/F αν βρίσκομαι υπό φαρμακευτική αγωγή;

Όντας ένα συμπλήρωμα διατροφής το Vitaprime/F συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συγχορήγησης με άλλα φάρμακα. Παρόλα αυτά, το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό. Ως εταιρεία συνιστούμε στα άτομα που ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του προϊόντος. Εάν πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια ή στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσες κάψουλες την ημέρα μπορώ να παίρνω;

Η ημερήσια δόση είναι 2 κάψουλες.

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να παίρνω το Vitaprime/F;

Ο συνιστώμενος τρόπος λήψης είναι μία κάψουλα με το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό) σε σύνολο 2 καψουλών την ημέρα. Αν σας εξυπηρετεί καλύτερα, μπορείτε επίσης να πάρετε τις 2 κάψουλες με όποιο γεύμα επιθυμείτε αν και θα συνιστούσαμε να το κάνετε με το πρωινό σας.

vitaprime™/M

Τι είναι το Vitaprime/M της Nutramins;

Το Vitaprime/M είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά δοκιμασμένο μείγμα φυτών, βιταμινών και μετάλλων που περιέχει φυσικά συστατικά τα οποία διαθέτει αποκλειστικά η εταιρεία Nutramins. To Vitaprime/M είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προάγει την υγιή διαχείριση βάρους και τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού ενώ παράλληλα βοηθάει στην ενίσχυση της τεστοστερόνης, την καλή διάθεση, την ενέργεια αλλά και τη συναισθηματική ευεξία.

Πως ακριβώς λειτουργεί το Vitaprime/Μ;

Το Vitaprime/M περιέχει Sensoril® (Phytoril™)and Lepticore, δύο πολλαπλώς πατενταρισμένα συστατικά που διαθέτουν πιστοποίηση GRAS και έχουν δοκιμαστεί κλινικά για την ευεργετική τους δράση στην αντιμετώπιση των φυσικών αποτελεσμάτων της γήρανσης στους άντρες.
Το Vitaprime/M είναι ένα φυσικό φαρμακευτικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που αντιμετωπίζει πολλά από τα συμπτώματα της γήρανσης των αντρών με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο. Όταν οι άντρες εισέρχονται στη μέση ηλικία αρχίζουν να βιώνουν μια σταδιακή, φυσιολογική μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης (που καταλήγει σε χαμηλή τεστοστερόνη), ανεπιθύμητες αλλαγές στην κορτιζόλη καθώς και στα επίπεδα Δεύδροεπιανδροστερόνης (DHEA), συμπτώματα που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα της ζωής τους. Τα αποτελέσματα αυτών των συμπτωμάτων, που συνοπτικά ονομάζονται ανδρόπαυση, περιλαμβάνουν τη λήψη βάρους (ειδικά γύρω από τη μέση), μειωμένη ενέργεια και μειωμένη σεξουαλική λειτουργία, απώλεια μυϊκού όγκου και μείωση της δύναμης και απόδοσης. Επίσης παρατηρείται αύξηση του άγχους και της ανησυχίας, μελαγχολική διάθεση καθώς και προβλήματα στον ύπνο και τη γνωσιακή λειτουργία. Οι συνήθεις πρακτικές αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων συχνά εστιάζουν αποκλειστικά στην ενίσχυση των επιπέδων της τεστοστερόνης μέσω συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν βότανα ή με φαρμακευτική αγωγή, πρακτικές που έχουν ελάχιστη επιτυχία μια που υπολείπονται αποτελεσματικών συστατικών και ενέχουν κινδύνους υγείας. Σε αντίθεση, το Vitaprime/M στηρίζει την υγεία των αντρών και αντιμετωπίζει τη γήρανση και ζωτικότητα προσφέροντας στο σώμα μια πιο νεανική ισορροπία μέσω κλινικά δοκιμασμένων συστατικών που έχουν παραχθεί αποκλειστικά για το Vitaprime/M.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των μοναδικών, επώνυμων συστατικών Sensoril® (Phytoril™)και Lepticore® σε συνδυασμό με το εκχύλισμα Ginseng που συμβάλλει στην ενέργεια και την αντοχή.
Το Vitaprime/M ακόμα περιέχει ψευδάργυρο o οποίος συμβάλλει στη γονιμότητα και αναπαραγωγή, στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα και στο φυσιολογικό μεταβολισμό των υδατανθράκων και Βιταμίνη C η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Μπορούν τα συστατικά του Vitaprime/Μ να ληφθούν μέσω της διατροφής;

Το Sensoril® (Phytoril™) είναι ένα σταθερής ποιότητας εκχύλισμα που προέρχεται από την καλλιέργεια των ριζών και των φύλλων της Βιθανίας (Withania somnifera), του διάσημου φυτού της Αγιουβέρδα. Δεδομένου ότι η Βιθανία δεν είναι ένα βότανο που περιλαμβάνεται στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, είναι πολύ δύσκολο να απολαύσουμε τα οφέλη υγείας που προσφέρει μέσα από την καθημερινή διατροφή. Το Lepticore® είναι ένα μοναδικό επώνυμο, φυσικό συστατικό που περιέχει πολυσακχαρίτες φυτικής προέλευσης, εστεροποιημένα λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες από εκχύλισμα ροδιού, β-καροτένιο και φυτοκυαναμίνες από κυανοφύκη και είναι κλινικά ελεγμένο, πατενταρισμένο και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού και τη φυσιολογική διαχείριση του βάρους. Παρόλο που τα συστατικά του Lepticore μπορούν να ληφθούν μέσω της διατροφής, το Lepticore τα προσφέρει σε τόσο υψηλές συγκεντρώσεις και αναλογίες που είναι αδύνατον να ληφθούν μέσω της διατροφής. Βιταμίνη C μπορούμε να προσλάβουμε από: τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα φρούτα και ειδικά τα εσπεριδοειδή αλλά επειδή οξειδώνεται εύκολα δεν μπορεί να προσληφθεί πλήρως από αυτές τις τροφές. Ο ψευδάργυρος περιέχεται σε μια μεγάλη ποικιλία τροφών, με τα στρείδια να κατέχουν την πρώτη θέση σε περιεκτικότητα ψευδάργυρου ανά μερίδα, όμως η κύρια πηγή αυτού του μετάλλου στη διατροφή του Δυτικού πολιτισμού είναι το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά. Άλλες τροφές που θεωρούνται καλές πηγές ψευδάργυρου είναι: τα φασόλια, τα καρύδια, τα καβούρια και ο αστακός από τα θαλασσινά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα ενισχυμένα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα άλατα του φυτικού οξέος που είναι παρόντα στα ψωμιά ολικής άλεσης, τα δημητριακά, τα όσπρια και άλλα τρόφιμα, δεσμεύουν τον ψευδάργυρο και αναστέλλουν την απορρόφηση του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η βιοδιαθεσιμότητα του ψευδάργυρου από τα σιτηρά και τις φυτικές τροφές να είναι χαμηλότερη από αυτή των ζωικών τροφών. Παρόλα αυτά αρκετές τροφές που προέρχονται από τα σιτηρά και τα φυτικά τρόφιμα θεωρούνται καλές πηγές ψευδάργυρου.

Η καθημερινή λήψη του Vitaprime/Μ μπορεί να βλάψει την υγεία μου;

Το Vitaprime/Μ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Για πόσο διάστημα μπορώ να λαμβάνω το Vitaprime/Μ;

Το Vitaprime/Μ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς καμία τοξική ουσία, άρα μπορείτε να το λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση του.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον παθολόγο μου για να αρχίσω τη λήψη του Vitaprime/Μ;

Γενικά, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό καλό θα είναι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θέση της εταιρείας μας είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με θέματα υγείας.

Ποιοι ωφελούνται περισσότερο με τη λήψη του Vitaprime/Μ?

• Άνδρες άνω των 35 ετών
• Άνδρες που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της νεανικότητας τους καθώς μεγαλώνουν
• Άνδρες που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν υγιή τον μεταβολισμό τους ελέγχοντας το βάρος τους
• Άνδρες που χρειάζονται ενέργεια
• Άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους
• Άνδρες που αντιμετωπίζουν έντονες περιόδους άγχους

Μπορώ να λαμβάνω το Vitaprime/Μ αν βρίσκομαι υπό φαρμακευτική αγωγή;

Όντας ένα συμπλήρωμα διατροφής το Vitaprime/Μ συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συγχορήγησης με άλλα φάρμακα. Παρόλα αυτά, το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό. Ως εταιρεία συνιστούμε στα άτομα που ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του προϊόντος. Εάν πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια ή στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσες κάψουλες την ημέρα μπορώ να παίρνω;

Η ημερήσια δόση είναι 2 κάψουλες, με ένα ποτήρι νερό.

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να παίρνω το Vitaprime/Μ;

Ο συνιστώμενος τρόπος λήψης είναι μία κάψουλα με το φαγητό και ένα ποτήρι νερό (πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό) σε σύνολο 2 καψουλών την ημέρα. Αν σας εξυπηρετεί καλύτερα, μπορείτε επίσης να πάρετε τις 2 κάψουλες με ένα ποτήρι νερό με όποιο γεύμα επιθυμείτε αν και θα συνιστούσαμε να το κάνετε με το πρωινό σας.

jointforce™

Τι είναι το jointforce™ της Nutramins;

Το jointforce™ είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά δοκιμασμένο μείγμα βιταμινών και φυτών που περιέχει φυσικά συστατικά τα οποία διαθέτει αποκλειστικά η εταιρεία Nutramins. To jointforce™ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να συμβάλλει στην κανονική λειτουργία των αρθρώσεων και τη διατήρηση του φυσιολογικού σχηματισμού του κολλαγόνου και των συνδετικών ιστών.

Πως ακριβώς λειτουργεί το jointforce™;

Το jointforce™ περιέχει Q-Actin, που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι προάγει, στηρίζει και διατηρεί την κανονική λειτουργία των αρθρώσεων με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο από 2,700 mg γλυκοσαμίνης/χονδροϊτίνης. Το jointforce™δρα μέσω της μείωσης της φλεγμονής και ειδικότερα της μείωσης της TNF-άλφα, μια κυτοκίνης που εμπλέκεται στη συστημική φλεγμονή. Επιπλέον, παρέχει στον οργανισμό: κουρκουμά με 95% κουρκουμινοειδή -που προστατεύουν τις αρθρώσεις και βοηθούν στη διατήρηση της ευλυγισίας των αρθρώσεων, χαλκό -ένα μέταλλο που συμβάλλει στη διατήρηση των συνδετικών ιστών και Βιταμίνη C -που συμβάλλει στον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου που βοηθά στην καλή λειτουργία των οστών και των χόνδρων.

Μπορούν τα συστατικά του jointforce™ να ληφθούν μέσω της διατροφής;

Το Q-actin είναι ένα τυποποιημένο εκχύλισμα εξαιρετικών ποικιλιών της οικογένειας του αγγουριού. Το Q-actin είναι τιτλοδοτημένο να περιέχει τουλάχιστον 1% Ιμινοσακχάρου Ido-Br1, το οποίο είναι το βιοδραστικό συστατικό του Q-Actin.
Παρόλο που τα αγγούρια έχουν δυναμική παρουσία στην ελληνική διατροφή, είναι πολύ δύσκολο να προσληφθεί 1% Ιμινοσακχάρου Ido-Br1 μέσω της διατροφής. Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ασία και τα τελευταία χρόνια και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τα κουρκουμινοειδή είναι ενεργά συστατικά που περιέχονται στον κουρκουμά και διαθέτουν εξαιρετικά σημαντικές βιολογικές ιδιότητες. Η ιατρική της Αγιουβέρδα, ενός παραδοσιακού Ινδικού συστήματος θεραπείας, συνιστά τον κουρκουμά για μια μεγάλη ποικιλία από ζητήματα υγείας. Ανάμεσα σε αυτά τον χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή. Η δυτική ιατρική έχει ξεκινήσει να μελετά τον κουρκουμά ως μέσο ανακούφισης του πόνου αλλά και σαν επουλωτικό παράγοντα. Ο χαλκός είναι ένα μέταλλο που το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη σε μικρές ποσότητες για να παραμείνει υγιές. Το σώμα μας χρησιμοποιεί τον χαλκό για να σχηματίσει ερυθρά αιμοσφαίρια, οστά, συνδετικούς ιστούς και κάποια σημαντικά ένζυμα. Παρόλο που ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε πολύ μικρές ποσότητες είναι ένα σημαντικό μέταλλο το οποίο επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να το παραγάγει μόνος του πρέπει να το λάβουμε μέσω της διατροφής. Προϊόντα διατροφής που περιέχουν χαλκό είναι το συκώτι, τα οστρακοειδή, η σπιρουλίνα, τα μανιτάρια shiitake, ο αστακός, τα πράσινα λαχανικά, η μαύρη σοκολάτα, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Βιταμίνη C μπορούμε να προσλάβουμε από: τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα φρούτα και ειδικά τα εσπεριδοειδή αλλά επειδή οξειδώνεται εύκολα δεν μπορεί να προσληφθεί πλήρως από αυτές τις τροφές.

Τι είναι η κλίμακα WOMAC;

Η κλίμακα WOMAC (Western Ontario McMaster Universities Osteoarthritis Index) χρησιμοποιείται ευρέως για την αξιολόγηση της Οστεοαρθρίτιδας Γονάτου και Ισχίου. Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώνει ο πάσχων και αποτελείται από 24 στοιχεία που χωρίζονται σε 3 υποκατηγορίες:
Α) Πόνος (5 στοιχεία): κατά το περπάτημα, ανεβαίνοντας σκάλα, στο κρεβάτι, καθιστός ή ξαπλωμένος και όρθιος.
B) Ακαμψία (2 στοιχεία): μετά το πρώτο περπάτημα της ημέρας και αργότερα την ίδια μέρα.
C) Σωματική λειτουργία (17 στοιχεία): ανεβαίνοντας σκάλα, όταν σηκώνεται από την καρέκλα, όταν στέκεται όρθιος, όταν σκύβει, όταν περπατάει, κατά την επιβίβαση και αποβίβαση από αυτοκίνητο, όταν φοράει και βγάζει κάλτσες, όταν σηκώνεται από το κρεβάτι, ξαπλωμένος, όταν μπαίνει ή βγαίνει από τη μπανιέρα, καθιστός, όταν σηκώνεται και κάθεται στην τουαλέτα, όταν κάνει βαριές οικιακές εργασίες, όταν κάνει ελαφρές οικιακές εργασίες.
Η κλίμακα WOMAC δημιουργήθηκε το 1982 στο Δυτικό Οντάριο και στα Πανεπιστήμια McMaster. Είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 65 γλώσσες και είναι γλωσσολογικά επικυρωμένη.

Τι όφελος υπάρχει από το Q-Actin σύμφωνα με την Κλίμακα WOMAC;

Σύμφωνα με μια κλινική έρευνα το Q-Actin (το βασικό συστατικό του Jointforce) μειώνει τα αποτελέσματα WOMAC κατά 70% σε 180 ημέρες (ενώ αντίστοιχα η θεραπεία με γλυκοσαμίνη – χονδροϊτίνη επιτυγχάνει μόνο 32% μείωση) αν λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος μας.
Αυτό σημαίνει ότι 20 μg Q-Actin προάγουν, στηρίζουν και διατηρούν την υγιή λειτουργία των αρθρώσεων πολύ πιο αποτελεσματικά από 2,700 mg γλυκοσαμίνης/χονδροϊτίνης.

Τι είναι o βαθμός πόνου σύμφωνα με το VAS;

Η Οπτική Αναλογική Κλίμακα Πόνου (Visual Analogue Scale -VAS) είναι ένα σύστημα μέτρησης που επιχειρεί να μετρήσει ένα χαρακτηριστικό ή μια συμπεριφορά που πιστεύεται ότι εκτείνεται σε ένα μεγάλο εύρος αξιών και δεν μπορεί να μετρηθεί εύκολα. Η Κλίμακα Πόνου, χρησιμοποιείται συχνά σε επιδημιολογικές και κλινικές έρευνες για να μετρήσει την ένταση ή τη συχνότητα διαφόρων συμπτωμάτων. Για παράδειγμα, το μέγεθος του πόνου που νιώθει ένας ασθενής κυμαίνεται σε ένα συνεχές που ξεκινάει από τον μηδενικό και καταλήγει στον αφόρητο πόνο. Από την οπτική του ασθενούς, αυτό το φάσμα μοιάζει συνεχές, χωρίς ο πόνος να έχει διακριτές διαφορές όπως θα υποδείκνυε μια κατηγοριοποίηση με βαθμούς πόνου όπως: μηδενικός, ήπιος, μέτριος, οξύς .
Η Οπτική Αναλογική Κλίμακα Πόνου (Visual Analogue Scale -VAS) είναι ένα μονοδιάστατο σύστημα μέτρησης της έντασης του πόνου, που χρησιμοποιείται ευρέως σε ποικίλους ενήλικους πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων ασθενών με ρευματικές παθήσεις.

Τι όφελος προσφέρει το Q-Actin στην μέτρηση πόνου σύμφωνα με την κλίμακα VAS;

Σύμφωνα με μια κλινική έρευνα το Q-Actin (το βασικό συστατικό του Jointforce) μειώνει τον βαθμό πόνου στην Κλίμακα VAS κατά 46% σε 180 ημέρες (ενώ αντίστοιχα η θεραπεία με γλυκοσαμίνη – χονδροϊτίνη επιτυγχάνει μόνο 25% μείωση) αν λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος μας.
Αυτό σημαίνει ότι 20 μg Q-Actin προάγουν, στηρίζουν και διατηρούν την υγιή λειτουργία των αρθρώσεων πολύ πιο αποτελεσματικά από 2,700 mg γλυκοσαμίνης/χονδροϊτίνης.

Τι είναι η Λειτουργική Κλίμακα Lequesne;

Η Λειτουργική Κλίμακα Lequesne (Lequesne Functional Index Score) είναι ένα ερωτηματολόγιο που αποτελείται από 10 ερωτήσεις που δίδονται στους ασθενείς με Οστεοαρθρίτιδα του Γονάτου. Περιέχει 5 ερωτήσεις που αφορούν στον πόνο ή την ταλαιπωρία, 1 ερώτηση που αφορά στη μέγιστη απόσταση βαδίσματος και 4 ερωτήσεις σχετικά με καθημερινές δραστηριότητες. Όλο το ερωτηματολόγιο βαθμολογείται σε κλίμακα από το 0 έως το 24. Οι χαμηλότερες βαθμολογίες υποδηλώνουν μικρότερη λειτουργική βλάβη.

Τι όφελος προσφέρει το Q-Actin στη βαθμολογία της Λειτουργικής Κλίμακας Lequesne;

Σύμφωνα με μια κλινική έρευνα το Q-Actin (το βασικό συστατικό του Jointforce) μειώνει τη βαθμολογία στη Λειτουργική Κλίμακα Lequesne κατά 26% σε 180 ημέρες (ενώ αντίστοιχα η θεραπεία με γλυκοσαμίνη – χονδροϊτίνη επιτυγχάνει μόνο 8% μείωση) αν λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος μας.
Αυτό σημαίνει ότι 20 mg Q-Actin προάγουν, στηρίζουν και διατηρούν την υγιή λειτουργία των αρθρώσεων πολύ πιο αποτελεσματικά από 2,700 mg γλυκοσαμίνης/χονδροϊτίνης.

Η καθημερινή λήψη του jointforce™ μπορεί να βλάψει την υγεία μου;

Το jointforce™ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής και δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις.

Για πόσο διάστημα μπορώ να λαμβάνω το jointforce™;

Το jointforce™ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής χωρίς καμία τοξική ουσία, άρα μπορείτε να το λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση του.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον παθολόγο μου για να αρχίσω τη λήψη του jointforce™;

Γενικά, τα άτομα που ακολουθούν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα διατροφής χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό καλό θα είναι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θέση της εταιρείας μας είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με θέματα υγείας.

Ποιοι ωφελούνται περισσότερο με τη λήψη του jointforce™?

• Άνδρες και γυναίκες που υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις
• Άνδρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν έντονο πόνο στις αρθρώσεις
• Άνδρες και γυναίκες που θέλουν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των αρθρώσεων τους

Μπορώ να λαμβάνω το jointforce™ αν βρίσκομαι υπό φαρμακευτική αγωγή;

Όντας ένα συμπλήρωμα διατροφής το jointforce™ συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συμβατότητας με άλλα φάρμακα. Παρόλα αυτά, το οποιοδήποτε προϊόν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην απορρόφηση του φαρμάκου από τον οργανισμό. Ως εταιρεία συνιστούμε στα άτομα που ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη λήψη του προϊόντος. Εάν πάσχετε από κάποια σοβαρή ασθένεια ή στην περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πόσες κάψουλες την ημέρα μπορώ να παίρνω;

Η ημερήσια δόση είναι 2 κάψουλες.

Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να παίρνω το jointforce™;

Ο συνιστώμενος τρόπος λήψης είναι μία κάψουλα με το φαγητό και ένα ποτήρι νερό (πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό) σε σύνολο 2 καψουλών την ημέρα. Αν σας εξυπηρετεί καλύτερα, μπορείτε επίσης να πάρετε τις 2 κάψουλες με ένα ποτήρι νερό με όποιο γεύμα επιθυμείτε αν και θα συνιστούσαμε να το κάνετε με το πρωινό σας.

Σημεία Πώλησης NUTRAMINS